ОТОРИЗИРАН МАГАЗИН   0876776913 / info@kosa.bg

0

Вижте всички статии

KOSA.bg e отговорна към природата и обществото

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Скъпи приятели,
С гордост ви съобщаваме, че освен да се грижим за красотата и здравето на вашата коса, ние полагаме усилия да работим максимално природосъобразно и с мисъл за обществото и средата, в която живеем.


През последните години ние, от KOSA.bg, изградихме един устойчив, корпоративно отговорен бизнес модел, следвайки целите за устойчиво развитие на ООН.
Вземайки предвид климатичните промени, които настъпват твърде бързо и почти необратимо, както и глобалните проблеми и мащабите, които достигат замърсяванията на въздуха и водата, екипът на KOSA.bg нямаше как да остане равнодушен.

 

Затова си поставихме за цел да изградим корпоративно отговорен бизнес, който се развива по устойчив начин и помага за благосъстоянието на хората и на държавата, в която оперира, като се стремим да следваме принципа на кръговата икономика.
Започвайки от марките, които предлагаме и начинът им на транспорт при нас, чак до доставянето на продукта до вашата врата или куриерски офис, ние се стараем да работим екосъобразно.

 

 

В портифолиото на KOSA.bg неслучайно присъстват марки, които от създаването на продукта до изхвърлянето на опаковката, дават отрицателен въглероден отпадък.
Пример за такава е O’right, чиито продукти са изработени от биоразградими бутилки, а картонените опаковки съдържат семена, от които поникват растения, след като ги засадите. Предлагайки тази марка, ние се борим срещу обезлесяването и представяме един лесен вариант за засяване на ново растение, който не изисква никакво усилие. Освен това капачките на O'right са изработени от бамбукови стълбове и се изработват ръчно от занаятчия в Тайланд, като се използват само естествени материали, без вредна обработка и негативни последствия за природата.

 

 

KOSA.bg предлага голям избор от веган марки, които използват силата и ефективността на ботаническото разнообразие от цял свят, пренасящи най-полезните свойства на редки растения в своите формули. Ние адмирираме и залагаме на марки, които не тестват действието на своите продукти върху животни. Част от тях са Marrakesh, Macadamia, JOC, O`right, IKOO и Little Green.


Това ни кара да вярваме, че във всеки един момент предлагаме на нашите клиенти ефективни продукти, чието създаване не нарушава екологичното равновесие, а напротив - бори се да го поддържа.

 

    

 

Самите опаковки, в които ви доставяме любимата козметика за коса, също са изработени от рециклирани материали. По този начин облекчаваме природата, като не използваме още от и без друго изчерпващите се ресурси. Затова работим с пликове, за които се използват повторно рециклирани материали и ограничаваме отпадъка за природата до минимум.


Кашоните, в които нашите партньори ни доставят стоката, също се рециклират и използват многократно за хартия или преработка, така че да намерят своето място в кръговата икономика отново.


Важно е да отбележим, че за доставките на вашите поръчки, работим с куриерски фирми, а не със собствени превозвачи, тъй като искаме да използваме общ транспорт, за да не ставаме причина за увеличаването на вредните емисии от превозните средства. Така правим процеса по-икономичен и не натоварваме както околната среда, така и трафика.

 

    

 

По отношение на нашия офис, той също има висока енергийна ефективност. Светлите цветове вътре отразяват и не поглъщат слънчевата светлина, което води до по-малък разход за осветление, защото се използва естествена дневна светлина. А в допълнение към това големите прозорци предоставят слънчева светлина, което позволява набавяне на топлина за вътрешното пространство.


За нас е важно нашите клиенти да знаят, че освен да полагаме грижи за тяхната коса и да ги караме да се чувстват уверени, ние сме имплементирали процеси в работата си, които допринасят за устойчивото развитие и ни правят екосъобразна и отговорна компания. 

 

 

Желаем Ви приятно пазаруване!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани

 

Тайните рецепти за красота от KOSA.bg

 

 

 

 

 

Защо да изберете нас?
 
✔ Ние работим с официалните вносители
 
Право на преглед преди плащане
 
Експресна доставка
 
Подарък към поръчката
 
Възможност за връщане и замяна