Най-добрите марки за коса. Обади ни се: 0876 776 913
BG
Най-добрите марки

0

Вижте всички статии

Грижа за косата през есента


 

Един от най-красивите и цветни сезони вече чука на вратата и освен да извадим удобните, топли дрехи, трябва да се погрижим и за косата си. През горещото лято, докато ние сме се радвали на хубавото време, тя е била подложена на влиянието на слъцето, солената вода, хлора и какво ли още не. Обикновено след края на летния сезон косата е изтощена, изсветляла и без никакъв блясък. Затова сме ви приготвили няколко съвета, свързани с грижата за косата през есента.


Изгладете кутикулата на косъма

Кутикулата на косъма представлява неговия външен слой. Тя е люспеста, твърда и прозрачна като всяка припокрива друга такава. Основната ѝ роля е да предпазва вътрешните части на косъма. Ако кутикулите са здрави, те се припокриват плътно една друга, отразяват светлината и косъма е изпълнен с блясък. Тя може да се увреди от боядисване на косата, термообработка, вятър, слънце и други външни фактори. Когато е увредена, косъма се изсушава и е по-уязвим на накъсване, и цъфтене.  За да изгладим кутикулите и да ги предпазим е важно да използваме съответните козметични продукти и да бъдем внимателни при топлинно обработване на косата.

 

Разресване

Разресването на косата е ежедневно действие и всички често забравяме колко важно е то. Трябва много нежно да разресваме от краищата към дължините, без да дърпаме. Много често грешният начин на разресване причинява накъсване и увреждане на косъма. Изключително важно е да подберем правилната четка или гребен за нашата коса, които няма да навредят на скалпа или косъма.


Хидратация, хидратация и пак хидратация

Летните слънчеви бани, смяната на сезона и други външни агресори пресушават косъма, което затруднява здравословния растеж и го прави предразположен към накъсване. В началото на новия сезон е добре да подберете продукти с хидратиращо действие, които да помогнат на косата и да възстановят нейния баланс. Важно е да използвате термозащитни продукти при топлинна обработка, за да предпазите косата от изтощаване и дехидратация.

 

Хранене

Правилното и балансирано хранене определено си личи и във външния ни вид! През летните дни лесно сме си набавяли от слънцето важния за здравословния растеж на косата витамин D. Важно е да обърнем внимание на хранителния си режим и да подбираме богати на витамини храни.


 

Грижа за скалпа

Студените дни правят скалпа податлив на раздразнения. Често пъти лекият дискомфорт се превръща в много упорит проблем и води до появата на пърхот, затова е важно да се погрижим за скалпа. Използвайте продукти, които хидратират, омекотяват и успокояват кожата на главата. През този период на годината косата е предразположена и към друг неприятен проблем – косопада. Превенцията е важна, затова не чакайте момента, в който косопадът вече е настъпил, а започнете да използвате продукти, които ще го предотвратят.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани

Ново при нас

Тайните рецепти за красота от KOSA.bg

     
Защо да изберете нас?
 
✔ Ние работим с официалните вносители
 
Право на преглед преди плащане
 
Експресна доставка
 
Подарък към поръчката
 
Възможност за връщане и замяна
 

 

Помощ за клиента
 

Информация за доставка
 
Условия за връщане
 
Общи условия за ползване
 
Политика на поверителност
 
Платформа за ОРС

 

 

Споделете с KOSA.bg